woensdag 16 januari 2013

Lang leve de houten snijplank

Ik ben er nog niet achter of er veel houtsoorten zijn die antibacteriele eigenschappen hebben, maar er zijn er el een paar. Vermoedelijk is er een producent die wel belang heeft bij goede vrkoop van z'n kunsstof snijplanken, en wordt het ons nu van 'bovenaf' aanbevolen. Het vervelende is dat mensen zo iets als dogma aanhouden en niet meer weten waarom en óf het klopt.
In de oude boeken kom ik nog tegen dat vroeger brood bewaard werd in berkenhouten trommels, zo gingen ze niet schimmelen. Beuk is juist zo geschikt als snijplank vanwege dezelfde eigenschap.
Natuurlijk is kunststof goedkoper, maar een houten snijplank gaat generaties lang mee, heeft karakter (als je de goede uitkiest) en is mooi. Ze zijn in verschillende vormen, dus ook als je ze niet gebruikt, is het een aanwinst in de keuken.
In het programma 'de Wilde Keuken' een leuke kijk op snijplanken.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten